The Pinch: An Amazing Community Library With Double Roof Curved As Slide

The Pinch: An Amazing Community Library With Double Roof Curved As Slide-3


Advertisement





Olivier and John have designed The Pinch, a library and a recreation center for the children of Shuanghe village in China. A real place of leisure for those people whose city was devastated by an earthquake. We presents to you this unusual place which is a source of delight of all the young villagers. 

Ottevaere Olivier and John Lin of the University of Hong Kong are at the origin of this unique place, The Pinch. This amazing building has a double roof which is curved roof and acts as a a both library, as well as, community center for residents. Located at the “Place of Remembrance”, it provides a meeting place for all residents as well as a playground and reading place for children.

The Pinch: An Amazing Community Library With Double Roof Curved As Slide-

Advertisement

The Pinch: An Amazing Community Library With Double Roof Curved As Slide-3

The Pinch: An Amazing Community Library With Double Roof Curved As Slide-7

The Pinch: An Amazing Community Library With Double Roof Curved As Slide-2

The Pinch: An Amazing Community Library With Double Roof Curved As Slide-1

The Pinch: An Amazing Community Library With Double Roof Curved As Slide-4

The Pinch: An Amazing Community Library With Double Roof Curved As Slide-5

The Pinch: An Amazing Community Library With Double Roof Curved As Slide-8

We were touched by the initiative of John and Olivier who have built this building for all the villagers who were affected by this terrible earthquake. The architecture of this building provides a place for meeting and games for all those who wish to forget the devastation caused by the forces of nature. Do you think this library is an effective way to bring a smile to these people

Advertisement

Leave a Comment

{ 0 comments… add one }

Join Us On Facebook

cd69a8e8ef00c60223bf8146acdf81ce